Jezivi detalji stravične nesreće u Banjoj Luci: Tijelo radnika "Čistoće" letjelo 50 metara

1
Radiosarajevo.ba
Jezivi detalji stravične nesreće u Banjoj Luci: Tijelo radnika "Čistoće" letjelo 50 metara
Foto: Ringier / MUP RS / Ilustracija

Bilo je užasno, tijelo radnika je letjelo skoro 50 metara kada ga je udario automobil Opel Corsa, ispred nekadašnje Fabrike duhana u centru Banja Luke.

Ispričao je ovo za Srpskainfo jedan od očevidaca ove užasne nesreća.

Do nesreće je došlo sinoć, 4. novembra oko jedan sat poslije ponoći, kada je radnika "Čistoće" Ranka Miloševića (58) udario automobil Opel kojim je upravljao Vojo Čivčić (27) iz Banja Luke. Nesavjesni vozač je poslije nesreće pobjegao, ali je ubrzo pronađen i uhapšen.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Očevidac ove nesreće ispričao je za spomenuti medij da su radnici "Čistoće" išli pored cisterne i prali ulicu u pravcu od Pozorišta prema zgradi Vlade.

Kaže da je na kamionu bila upaljena rotacija i on se polakao kretao, dok su oni pored njega išli i prali ulicu.

"Crvena Corsa je ogromnom brzinom prošla pored njih i tada je išao istim smjerom kao i oni. Poslije nekog vremena taj se automobil vraćao ogromnom brzionom iz pravca zgrade Vlade i prošao je tik uz cisternu i onda je udario nesretnog čovjeka koji je prao ulicu", kaže izvor Srpskainfo.

On dodaje da je radnik "Čistoće" od udara odletio oko 50 metara od mjesta nesreće.

"Ne mogu vam opisati kakav je to užasan bio prizor. Nisam mogao vjerovati šta sam vidio. Krv je bila na sve strane. Ljudi su odmah trčali prema tom čovjeku. Vozač Corse je zatim usporio i zaustavio se, mislio sam da će izaći iz vozila. Međutim, on je samo dao gas i pobjegao", pojašnjava jedan od očevidaca.

Oni su odmah policiji rekli da je Corsa dobro slupana, ali i da je čuo da je on ubrzo uhapšen. Dodaje da je vozač vjerovatno prešao u suprotnu traku, ili je bio bar na bijeloj linji.

"Nisam bio tu kada su ga uhapsili, ali sam čuo da nije pokazivao nikakve emocije prilikom razgovora sa policijom", rekao je pomenuti sagovornik.

On je dodao da se ni danas nije oporavio od prizora koji je vidio noćas.

Uviđaj poslije nesreće je obavio dežurni tužilac Okružnoj javnog tužilašva Banja Luka zajedno sa pripadnicima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banja Luka.

Tužilac je izdao nalog da se preduzmu sve istražne radnje kao i vještačenja na utvrđivanju okolnosti ove nesreće, a naređena je i obdukcija tijela poginulog koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije