Epilog akcije "Građevinar": Jednom lihvaru predložen pritvor, drugi pušten na slobodu

0
Radiosarajevo.ba
Epilog akcije "Građevinar": Jednom lihvaru predložen pritvor, drugi pušten na slobodu
Foto: PU Banja Luka / Uhapšene dvije osobe

Stefanu Vuksanu iz Banja Luke, uhapšenom u akciji "Građevinar" zbog iznude, Okružno javno tužilaštvo Banja Luka predložilo je pritvor, dok je osumnjičeni Dragoljub Grmuša nakon ispitivanja pušten da se brani sa slobode.

Kako je rečeno Nezavisnim iz Tužilaštva, banjalučkom Osnovnom sudu predloženo je da Vuksanu odredi pritvor zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo ili učiniti krivično djelo kojim prijeti.

Njih terete da su u periodu od 9. do 20. oktobra u Banjoj Luci, u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, oštećenom J. G. uputili ozbiljne prijetnje po život i tijelo, te od njega iznudili novac.

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

Inače, nakon što su nekoliko dana prijetili smrću sugrađaninu i tražili od njega novac policija im je lisice na ruke stavila u akciji "Građevinar" jer su od početka bila obaviješteni o prijetnjama.

Radi se o starim policijskim znancima koji su pokušali od muškarca J. G. iznuditi 15.000 KM.

Vuksan je uhapšen odmah nakon primopredaje novca koju je pomno pratila policija. Od njega je oduzet novac ali i automobil kojim je došao.

Uhapšen je i Grmuša za kojeg je istragom utvrđeno da je sa Vuksanom prijetio sugrađaninu.

Podsjetimo, Vuksan je poznat po nasilničkom ponašanju, hapšen je zbog nasilja u porodici, ali i proganjanja, nanošenja povreda, zbog čega su mu izricane mjere zabrane.

Grmuša je, također, dobro poznat policiji a, između ostalog, sumnjičen je i za polnu zloupotrebu djeteta starijeg od 15 godina, te iskorištavanja djece za pornografiju

Policijska uprava Banja Luka saopćila je da je nakon hapšenja S. V., na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjoj Luci i uz prethodnu saglasnost Okružnog javnog tužilaštva, izvršen pretres automobila Volkswagen koji je koristio. Tom prilikom pronađeno je i privremeno oduzeto 15.000 KM.

O prijedlogu pritvora odlučit će Osnovni sud u Banjoj Luci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije