Akcija FUP-a u Bugojnu: Od vlasnika firme iznudio više od milion maraka

4
Radiosarajevo.ba
Akcija FUP-a u Bugojnu: Od vlasnika firme iznudio više od milion maraka
Foto: FUP / Arhiv/Nije riječ o događaju sa slike

Pripadnici Federalne uprave policije stali su ukraj iznuđivaču koji je u proteklom periodu od vlasnika jedne firme iz Bugojna iznudio više od milion maraka!

Kako je saopćeno iz FUP-a, riječ je o I. M. (45).

"Sumnjiči da je u prethodne četiri godine kontinuirano iznuđivao novac od vlasnika jednog privrednog subjekta iz Bugojna, a pri tome upućivajući mu ozbiljne prijetnje po život i tijelo, te je na taj način za sebe pribavio protupravnu imovinsku korist od 1,2 miliona konvertibilnih maraka, a privrednom subjektu nanio veliku materijalnu štetu", saopćeno je iz FUP-a.

Enis i Armin osuđeni na 27 mjeseci: Ucjenjivali vlasnika sarajevske firme

Enis i Armin osuđeni na 27 mjeseci: Ucjenjivali vlasnika sarajevske firme

U saopćenju se dodaje da je I. M. uhapšen prilikom primopredaje novca. Tom prilikom su kod 45-godišnjaka pronašli 10.000 KM koje je neposredno prije toga uzeo od oštećenog, te vozilo čija je vrijednost 250.000 KM koje je osumnjičeni u prethodnom periodu, također, nezakonito oduzeo od oštećenog.

Tu akcija nije bila okončana. Postupajući po naredbi Općinskog suda u Bugojnu, pripadnici FUP-a pretresli su kuće i prateće objekte koje koristi osumnjičeni na području općine Bugojno. Tom prilikom je pronađeno 30.000 KM, vatreno oružje i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Osumnjičeni je kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije, a danas je predat u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Srednjobosanskog kantona uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije