Enis i Armin osuđeni na 27 mjeseci: Ucjenjivali vlasnika sarajevske firme

1
Radiosarajevo.ba
Enis i Armin osuđeni na 27 mjeseci: Ucjenjivali vlasnika sarajevske firme
Foto: Fena / Novac / Ilustracija

Općinski sud u Sarajevu u ponovljenom postupku pravosnažno je osudio Enisa Rastodera i Armina Ćatića zbog krivičnog djela iznuda i osudio ih na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i tri mjeseca, a koja presuda je u postupku po žalbama branilaca optuženih, kao i Kantonalnog tužilaštva KS, potvrđena od strane Kantonalnog suda u Sarajevu, čime je postupak pravosnažno okončan.

Osuđeni su da su u periodu od juna do mjeseca septembra 2018. godine, prisiljavali vlasnika jedne firme sa sjedištem u Sarajevu da im pod prijetnjom pištoljem isplati iznos od 100.000 eura kao cijenu njegovog života.

Kako isti nije imao taj iznos ponudio im je 50.000 eura, koji iznos je oštećeni i platio za cijenu svoje slobode, da bi nekoliko mjeseci kasnije od istog ponovo tražili iznos od 50.000 eura, koji iznos oštećeni nije imao, te tom prilikom im je ponudio 15.000 eura, koja predaja novca nikad nije realizovana.

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

U presudi se osuđeni obavezuju da nadoknade oštećenom naterijalnu štetu u iznosu od 99.237,50 KM, uz dodatno oduzimanje imovinske koristi u iznosu od 5.700 KM u korist budžeta F BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije