Epilog akcije "Eva": Oduzeto više od 300 kilograma duhana i mašina za rezanje duhana

0
Radiosarajevo.ba
Epilog akcije "Eva": Oduzeto više od 300 kilograma duhana i mašina za rezanje duhana
Foto: UIO BiH / Oduzet duhan

Uprava za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UIO) i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) oduzeli su veću količinu rezanog duhana i mašinu za rezanje duhana u vrijednosti 70.000 KM.

Ovlaštena službena lica grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja iz RC Tuzla i RC Banja Luka, po usmenom nalogu Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH te u saradnji sa pripadnicima SIPA-e, na području Bosanskog Šamca i Orašja, učestvovali su u provođenju operativnih aktivnosti pod kodnim nazivom "Eva".

Cilj akcije je bio usmjeren na sprječavanje nezakonitosti u vezi sa prometovanjem akciznih proizvoda.

Važno upozorenje: U ovom dijelu BiH očekuje se grad

Važno upozorenje: U ovom dijelu BiH očekuje se grad

U toku provođenja pomenutih operativnih aktivnosti kod dvije osobe pronađeno je i privremeno oduzeto ukupno 313,5 kilograma rezanog duhana bez akciznih markica i dokumentacije o porijeklu, kao i jedna mašina za rezanje duhana u ukupnoj vrijednosti 70.000 KM.

Navedena akcija predstavlja nastavak odlične i uspješne saradnje Uprave za indirektno oporezivanje i Državne agencije za istrage i zaštitu na otkrivanju i suzbijanju nezakonitosti iz nadležnosti ovih agencija.

"Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni", saopćeno je iz UIOBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije