Emotivni rastanak od prof. Temimovića: Danas je poginuo moj razrednik iz srednje škole

Radiosarajevo.ba
Emotivni rastanak od prof. Temimovića: Danas je poginuo moj razrednik iz srednje škole
Foto: Facebook / Porodica Temimović

Vijest o stravičnoj saobraćajnoj nesreći u kojoj su poginuli supružnici Temimović i četveromjesečna beba, dočekana je s velikom tugom u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Podsjetimo, nesreća se jutros oko sedam sati dogodila u mjestu Čađavica, u općini Ribnik, u kojoj su poginuli su Emir Temimović, njegova supruga Ramajana i njihova četveromjesečna beba.

Kako saznajemo, Emir Temimović je bio profesor na Odsjeku za geografiju Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu.

Nakon što je objavljen identitet stradalih, brojni prijatelji i poznanici opraštaju se od profesora Temimovića, njegove supruge Ramajane i njihove bebe.

Od stradale porodice oprostila se i Amina Dučanović, čiju objavu na društvenoj mreži Facebook prenosimo u cijelosti, uz njenu dozvolu.

"Danas ćete vidjeti vijesti o posljednjem udisaju jedne porodice, jer Bogu su bili miliji. Sve što sam znala o životu i za šta sam disala se promijenilo prije 10 godina u jednoj tragediji istoj kao danas. Tuga pojede čovjeka do izobličenosti. Danas je poginuo moj razrednik iz srednje škole, Emir Temimović, vanserijski genije, savršeno odgojen, profesor geografije, ostvaren po svim normama. I vjerovatno po tim istim normama sa godinama života ispred sebe, ali sudbina još jednom podsjeća koliko smo samo trenutak, samo smo udisaj, smiješak.

Nadam se da su te tri dobre duše ispunjene ljubavlju sa srećom otišle u smiraj. Nemamo kad hrliti, možemo samo više grliti. Nemamo kad plakati, samo od sreće skakati. Nemamo kad mrziti, možemo samo voljeti, jer nemamo kad. Pošto ne znamo datum i sat svog odlaska možemo samo biti dobri, vanserijski, ostaviti duh, dobrotu, znanje i uspomenu na naše postojanje. Emir je bio drag dunjaluku a još draži Bogu, a kud bolje", napisala je Amina Dućanović.

Amina se od omiljenog profesora Temimovića oprostila i posebnim riječima.

"Mića! U malom gradu je bilo neuobičajeno imati profesora genijalnih razmjera kao što je Emir. Odgojen po udžbenicima, sa zagrebačkim štihom, u “starkama”, najduhovitiji, raja, autoritet, kulturan. U školi je svako poštovao predmet zbog profesora, Emir je pomjerao granice znanja. Geografija je bila van globusa, jer je njegovo znanje bilo galaksijsko i u tome je uspio. Mića, ljudino, želim da ste sretni i tako voljeni u mnogo boljem svijetu, bez kiše, kamiona", dodala je Amina Dućanović za portal Radiosarajevo.ba.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije