Emotivna objava Vijeća roditelja KS: "Naša nada ugasila je savršeni let"

/ Komentari (5)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Prosvjetni radnik

Sve se slažem, ali isto tako dragi roditelji i vi ne vršite pritisak na svoju djecu! Ni jedno dijete do septembra nije ostalo neupisano u srednju školu!! Nemojte svoje neostvarene snove i ambicije ostvarivati preko svije djece. Pustite ih da sazrijevaju i uče i na svojim uspjesima i pogreškama, budite uz njih i budite im podrska.

Vrsnjacko nasilje

Skole ne znaju i ne zele da zastite djecu od vrsnjackog nasilja. Najgore je verbalno maltretiranje djece, svakakve uvrede, ignorisanja, iskljucivanja iz drustva. Roditelji tih malih zlostavljaca ne zele nikakvu saradnju. Jedini stav je da nesto nije istina jer je njihovo dojete zlatno, a u 99% slucajeva ta djeca vide nasilje u kuci pa ga kao frustraciju nose u skolu i maltretiraju vranjake.

Dno

Skole ne znaju i ne zele da zastite djecu od vrsnjackog nasilja. Najgore je verbalno maltretiranje djece, svakakve uvrede, ignorisanja, iskljucivanja iz drustva. Roditelji tih malih zlostavljaca ne zele nikakvu saradnju. Jedini stav je da nesto nije istina jer je njihovo dojete zlatno, a u 99% slucajeva ta djeca vide nasilje u kuci pa ga kao frustraciju nose u skolu i maltretiraju vranjake. ka Vrsnjacko nasilje Najgore sto moze djetetu da se desi, a jadno zeli da ga se prihvati. Medjutim nasilnici su zasticeni u ovom nasem poganom drustvu i uvijek namirisu zrtvu. Direktori i razednici nece da se zamjeraju grlatim roditeljima. Ministarstvo nije definisalo instrumente zastite ni nastavnik ni djece, nego kako cemo lahko cemo, pa se djeca ubijaju od jada i nemoci

Da

A ko je rekao da je ovo zbog pritiska profesora i gradiva? Jel to nama škola jedini izvor dječijih frustracija i jedino "oko" koje prati razvoj djeteta? Šta je uloga roditelja? Da objavljuje slike s natpisima "moja princeza" i čeka da škola nešto primjeti?

Hava

Prvo treba da nastavni kadar bude siroko obrazovan a ne da se primaju podobni preko veze. Drugo, u skoli ne treba vjeronauka. Ko zeli neka ide u crkvu i dzamiju. Ovako od malih nogu ih uce da 'oni drugi' ne valjaju. Sad dave sa vjerskim obicajima da vec strahujem od oktobra kad pocinju reklame za Bozic. Ne davite nas. Mozemo i sami.

/ Najnovije