Odluka: Dva policajca idu mjesec dana u pritvor zbog opasnosti da će prikriti dokaze

3
Radiosarajevo.ba
Odluka: Dva policajca idu mjesec dana u pritvor zbog opasnosti da će prikriti dokaze
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Općinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor dvojici sarajevskih policajaca, uhapšenih u akciji Dar 1.

Drugoj dvojici, kako je to i predložilo Tužilaštvo Kantona Sarajevo, određene su mjere zabrane, nezvanično je rečeno za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, četiri policijska službenika Jedinice za saobraćaj MUP-a KS uhapšeni su prije dva dana u nastavku akcije kodnog naziva Dar 1, te su predati u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Sumnjiče se za koruptivne radnje, tačnije za primanje dara ili drugog oblika koristi i za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja.

Tužilaštvo KS zatražilo je pritvor za dvojicu policajaca zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Kada su u pitanju mjere zabrane za drugu dvojicu uhapšenih policajaca, one podrazumijevaju zabranu sastajanja sa svjedocima i zabrana obavljanja policijskog posla.

Riječ je o četiri pripadnika MUP-a KS koji su saučesnici ranije uhapšenih 18 saobraćajnih policajaca, od kojih je za 17 njih određen pritvor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije