Dvojac iz Sarajeva uhapšen nakon što su napali muškaraca i policajce u tramvaju

Radiosarajevo.ba
Dvojac iz Sarajeva uhapšen nakon što su napali muškaraca i policajce u tramvaju
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Policijski službenici PU Novi Grad uhapsili su sinoć dvojicu muškaraca zbog napada na trećeg muškarca, a zatim i na policijske službenike.

Naime, jučer u 18,30 sati, policijski službenici IV PU uhapsili su Š. S. (1986) i S. M. (1985) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, nasilničko ponašanje i nanošenje lakših tjelesnih povreda.

Uhapšeni su jučer u 15:10 sati, u tramvaju i na tramvajskom stajalištu “RTV Dom”, bez ikakvog povoda i razloga fizički napali Č. M. (1971). Nakon zaprimljene dojave, odmah su mjesto događaja upućeni policijski službenici Četvrte policijske uprave koji su zatim fizički napadnuti Š. S. i S.M.

Nakon što su stavljeni pod kontrolu, muškarci su lišeni slobode, a kod osobe S.M. pronađen je i oduzet sklapel.

O ovom slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Š.S. i S.M. su predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenih lica, naveli su iz MUP-a KS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije