Traži se ubica Ivanovića, Vučić će boraviti na Kosovu dva dana

Radiosarajevo.ba
Traži se ubica Ivanovića, Vučić će boraviti na Kosovu dva dana

Ubice Olivera Ivanovića, srbijanskog političara koji je ubijen na Kosovu, ispalile su u njega šest metaka, koristile pištolj "duga devetka", dovezle se automobilom čiji se poslednji vlasnik nalazi u Srbiji. To su za sada jedine činjenice, koje je u medije iznijela kosovska policija.

Ipak, u javnosti se uveliko spekulira u kom bi pravcu mogla da ide istraga, a pomenuta su i imena Srba i Albanaca sa KiM koja bi mogla da budu umiješana u ovo ubistvo, prenosi Blic.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetit će Kosovo, kaže ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Predsednik Vučić će na Kosovu razgovarati sa ljudima, kaže Stefanović, hoće da čuje šta njih trenutno najviše opterećuje i želi da svojim prisustvom, ne samo unese mir, već i neku vrstu uvjerenja da ti ljudi nisu zaboravljeni. 

"To je veoma važno. Vučić neće ići tamo na 15 minuta, da se slika, da izjavu i to je to, kao što mnogi rade. Ne samo što će to biti dva dana, on će ostati da razgovara, razgovarat će i sjeverno i južno od Ibra, posvetiće to vrijeme svom narodu", rekao je ministar policije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije