Dvije osobe ubijene u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Dvije osobe ubijene u Sarajevu
Arhiv / Ilustracija
Dvije osobe uhapšene su jutros zbog pucnjave koja se dogodila u ulici Hadži-Sulejmanova, općina Stari Grad, a u kojoj su smrtno stradale dvije osobe.

Operativni centar MUP-a KS-a anonimnom dojavom obaviješten je jutros oko 1:05 sati da je u ulici Hadži-Sulejmanova do broja 2. došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici PS Centar pronašli su automobil Golf 2 bez registarskih oznaka u kojem su su bila dva nepoznata muškarca s vidnim povredama po tijelu. Pozvana je Hitna medicinska pomoć čije je osoblje konstatovalo smrt koja je nastupila kao posljedica povreda nanesenih vatrenim oružjem.

"Policijski službenici su zatekli A.V., rođen 1992. godine iz Vogošće, koji je izjavio da je očevidac navedenog događaja te da mu je poznato da je jedna stradala osoba Ć.A., rođen 1989. godine iz Sarajeva, dok je drugo lice H.E., rođen 1990.godine iz Sarajeva. Radeći na rasvjetljavanju navedenog KD-a policijski službenici I PU- PS Stari Grad, su u ulici Braće Eškenazi bb, kod policijskog službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH zatekli lice B. S., rođen 1991. godine iz Sarajeva, kao i predmet izvršenja navedenog KD-a, automatsku pušku. Isto lice je lišeno slobode i privedeno u PS Stari Grad, dok je zatečeno VO-je osigurano na navedenom lokalitetu", saopćeno je iz MUP-a KS.

U cilju rasvjetljavanja navedenog događaja A. V., je priveden u PS Centar radi obavljanja razgovora na okolnosti navedenog događaja i drugih mjera i radnji prema imenovanom.

Na mjestu krivičnog djela izvršen je uviđaj kojim je rukovodio dežurni kantonalni tužilac u prisustvu sudskog vještaka medicinske struke. Po okončanu, tijela stradalih su po nalogu dežurnog tužioca, prevezena u prosekturu Bare radi obavljanja potrebnih vještačenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije