Dva pijana mladića se vozili po Hercegovini i pucali iz kalašnjikova - uhapšeni su

2
Radiosarajevo.ba
Dva pijana mladića se vozili po Hercegovini i pucali iz kalašnjikova - uhapšeni su
Foto: MUP HNK / MUP HNK / Ilustracija

U srijedu, 3. augusta, u 22.40 sati Policijskoj upravi Čapljina prijavljeno je da nepoznata osoba u Šuškovom naselju puca u zrak iz automatskog oružja kroz prozor automobila.

Nedugo zatim prijavljena je pucnjava na Počitelj brdu, u blizini groblja, priopćeno je iz MUP Hercegovačko-neretvanskong kantona

"2.8.2023. godine, oko 22,40 sati, u PU Čapljina je prijavljeno da u Šuškovom naselju NN lice puca u zrak iz automatskog oružja kroz prozor vozila marke Mercedes, sive boje, u kojemu se nalaze dva lica. Nedugo nakon toga prijavljeno je da je na Počitelj brdu, u blizini groblja, također pucano iz automatskog oružja. Po saznanju da bi se počinioci mogli nalaziti u jednom od ugostiteljskih objekata u Modriču, policijski službenici PS/SP Čapljina su ispred ugostiteljskog objekta Ivana u Modriču zatekli vozilo marke Mercedes sive boje, u kojemu se nalazila automatska puška Kalašnjikov.

Feđa Dudić: Poštujem Srbiju od početka angažmana u zemlji. Ne želim da od ovog nastane rijaliti

Feđa Dudić: Poštujem Srbiju od početka angažmana u zemlji. Ne želim da od ovog nastane rijaliti

Unutar UO zatečen je M.K. (1993) iz Šuškovog naselja koji je priznao da je on upravljao navedenim vozilom, te da je automatska puška njegova. M.K. je alkotestiran pri čemu mu je utvrđeno 2,57 % alkohola. S navedenim je u društvu bio P.Š. (2001) iz Šuškovog naselja, koji je također alkotestiran i utvrđeno mu je 1,49% alkohola.

Predmeti u vezi s krivičnim djelom su uz potvrdu izuzeti, a navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje. Upoznat nadležni tužilac, te preduzete sve potrebne mjere", stoji u saopštenju MUP HNK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije