Potjera kod Sarajeva: Udarili policajca, sletjeli sa puta, drogu bacili u rijeku

0
Radiosarajevo.ba
Potjera kod Sarajeva: Udarili policajca, sletjeli sa puta, drogu bacili u rijeku
Foto: FUP / Policajci uhapsili osumnjičene

Akciji kodnog naziva "Trag", koju su u ponedjeljak kod Sarajeva izveli pripadnici Federalne uprave policije (FUP), pretvorila se u dramatičnu potjeru u kojoj je povrijeđen i policajac.

Policajci su, naime, pratili F. N. (44) i N. N. (39), te su pokušali izvršiti kontrolu vozila zbog sumnje da se bave švercom droge.

Kako je potvrđeno iz FUP-a, na jasna upozorenja policajaca, osumnjičeni su se oglušili, te su nastavili da se ubrzano kreću u pravcu policajaca i tom prilikom su lakše povrijedili jednog policajca te oštetili službeno policijsko vozilo.

Stručnjak za sigurnost: Intenzivirane su hibridne operacije Rusije protiv BiH!

Stručnjak za sigurnost: Intenzivirane su hibridne operacije Rusije protiv BiH!

"Prilikom bjega, osumnjičeni su u rijeku Bosnu odbacila kesu sa materijom za koju se sumnja da se radi amfetaminu, mobilne telefone, te druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela", navedeno je u saopćenju FUP-a.

No, tu nije bio kraj. Osumnjičeni su krenuli u bijeg te su, usljed neprilagođene brze vožnje, sletjeli s puta na lokalitetu općine Ilijaš, nakon čega su uhapšeni.

"Izvršen je pretres vozila koje su lica koristila i pretraga terena, te su tom prilikom pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelima", dodaje se u saopćenju.

Kriminalistička obrada

Uhapšeni su prilikom kriminalističke obrade u prostorijama FUP-a priznali da su tog dana prevozili oko dva kilograma droge, te da su istu odbacili.

"Lica su višestruki povratnici u činjenju krivičnih djela, a nakon kriminalističke obrade predata su u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo", zaključuje se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije