Dramatična akcija "Zelena granica": Krijumčar migranata bježao Graničnoj policiji BiH, uhvaćen je

0
Radiosarajevo.ba
Dramatična akcija "Zelena granica": Krijumčar migranata bježao Graničnoj policiji BiH, uhvaćen je
Foto: GP BiH / Vozilo u kojem su zatečeni migranti

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Kamensko 31. maja 2023. godine u okviru operativne akcije "Zelena granica" spriječili su krijumčarenje 11 osoba afroazijskog porijekla.

Krijumčarenje je otkriveno u graničnom pojasu na području Tomislavgrada, a vozač vozila Mitsubishi, nacionalnih oznaka Njemačke, kojeg su policajci, uz svjetlosna i zvučna upozorenja, pokušali zaustaviti oglušio se o naredbe i pobjegao.

Uz pomoć druge mobilne patrole GPBiH, vozilo je zaustavljeno i u istome je zatečeno 11 državljana Turske, među kojima je bilo i maloljetnih osoba. Daljnjim radom je utvrđeno da je vozač, krijumčar migranata, T. G. (42), državljanin Bosne i Hercegovine. U vezu sa ovim krijumčarenjem dovodi se i R. S. (37), također, državljanin BiH.

Šta kaže OHR o antidržavnim potezima NSRS i Milorada Dodika?

Šta kaže OHR o antidržavnim potezima NSRS i Milorada Dodika?

Zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo krijumčarenje osoba o događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH i prema njegovoj naredbi državljani BiH su uhapšeni i ispitani u svojstvu osumnjičenih.

Vozilo i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, dok su državljani Turske predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

"Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu bit će dostavljen u redovnoj proceduri Tužilaštvu BiH", navedeno je u saopćenju GP BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije