Drama u Zenici: Fordom izazvao haos na cesti i počeo pucati na Golfa

0
Radiosarajevo.ba
Drama u Zenici: Fordom izazvao haos na cesti i počeo pucati na Golfa
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

Na cesti između prigradskog naselja Radakovo i naselja Perin Han u Zenici u srijedu navečer dogodio se incident u kojem je korišteno i vatreno oružije.

Kako su iz Operativnog centra Ministartva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) portvdili za portal Radiosarajevo.ba, lice P. K. iz Zenice izašlo je iz vozila Ford te je upotrijebilo pištolj ispalivši tri hica prema osobama iz susjednog automobila.

"U vozilu marke Golf kod robe kuće Hass nalazili su se S. A. i S. E. prema kojima su ispaljena tri hitca iz pištolja", navode iz MUP-a ZDK dodajući kako na sreću tom prilikom niko nije povrijeđen.

"Ispucana zrna iz pištolja završila su u motoru vozila Golf", navode iz policije.

Kako nezvanično saznajemo, u ulici Bistua Nuova prije toga je lice P. K. dva puta udarilo nogom od vozilo u kojem su se nalazili S.A. i S.E., a razlog za to navodno je bilo oduzimanje prvenstva prolaza odnosno manji saobraćajni prekršaj.

Iz MUP-a ZDK su potvrdili su za naš portal da je Zeničanin K.P. nedugo nakon ovog incidenta na bh. cesti uhapšen i zadržan u prostorijama PU Zenica.

"Na licu mjesta je policija i vrši se uviđaj", naglašavaju iz Operativnog centra MUP-a ZDK te podsjećajući kako više detalja o uzroku pucnjave biti poznato u narednim danima kad se završi istraga i uviđaj.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije