Drama u Vogošći: Gorjelo nisko rastinje, vatrena stihija zahvatila i tri parkirana vozila

2
A. Ka.
Drama u Vogošći: Gorjelo nisko rastinje, vatrena stihija zahvatila i tri parkirana vozila
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevski vatrogasci / Ilustracija

U ulici Krivoglavci u sarajevskoj općini Vogošća izbio je požar na niskom rastinju, a samo brzom reakcijom vatrogasaca spriječene su daleko teže posljedice.

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, požar je izbio oko 18.20 sati.

Vatrena stihija se proširila i na tri parkirana vozila. Srećom, požar su ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo - ispostava Vogošća.

Hota-Muminović prijavila Sivru policiji, on danas saslušan: "Nisam ništa uradio pogrešno"

Hota-Muminović prijavila Sivru policiji, on danas saslušan: "Nisam ništa uradio pogrešno"

"Tom prilikom nije bilo povrijeđenih, dok je na vozilima nastupila materijalna šteta", saopćeno je MUP-a KS.

Uviđaj su obavili pripadnici MUP-a KS i ovlašteni sudski vještak protivpožarne zaštite

"Nastavlja se rad na dokumentovanju navedenog događaja. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo", zaključuje se u saopćenju MUP-a KS.

Podsjetimo, nedavno su iz MUP-a KS saopćili da nekontrolisano i neodgovorno paljenje vatre može rezultirati težim posljedicama u kojima građani mogu nastradati i može nastati velika materijalna šteta.

"Građane pozivamo da, ukoliko imaju potrebu, paljenje vatre vrše krajnje oprezno i odgovorno, te da vatru ne ostavljaju bez nadzora. Također, apelujemo na građane da ne vrše spaljivanje ostataka korova ili drugog otpada unutar ili u blizini šumskih kompleksa, kao ni prilikom nepovoljnih vremenskih uslova, pri čemu može doći do požara koji mogu ugroziti ljudske živote i materijalna dobra", saopćeno je ranije iz MUP-a KS.

Prema odredbama Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, za izazivanje opće opasnosti predviđene su sankcije - novčana kazna ili kazna zatvora do pet godina.

Za izazivanje šumskog požara su predviđene sankcije - novčana kazna ili kazna zatvora do dvanaest gosina, a za krivično djelo paljevina predviđena je sankcija - kazna zatvora od jedne do dvanaest godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije