Drama u Mrkonjić Gradu: Potukli se u kafani, "sijevao" i nož

0
Radiosarajevo.ba
Drama u Mrkonjić Gradu: Potukli se u kafani, "sijevao" i nož
Foto: MUP RS / MUP RS / Ilustracija

Muškarci D. Š i i D. T. iz Mrkonjić Grada potukli su se u kafani u ovoj lokalnoj zajednici nakon čega je D. Š. izvadio nož i nasrnuo na D. T., nakon čega je pobjegao u nepoznatom pravcu.

Iz Policijske uprave Mrkonjić Grad saopćili su da suu nedjelju pronašli i uhapsili D. Š. iz Mrkonjić Grada. On se sumnjiči da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda.

"Policijska stanica Mrkonjić Grad u nedjelju oko 22.25 sati od dežurnog doktora Doma zdravlja Mrkonjić Grad obaviještena je da im se za pomoć obratio D. T. iz Mrkonjić Grada sa povredom u vidu ubodne rane u predjelu ramena", saopćeno je iz PU Mrkonjić Grad.

Ivica Puljić: "Poruka iz Crne Gore glasi - mi bismo podržali rezoluciju, ali ne želimo"

Ivica Puljić: "Poruka iz Crne Gore glasi - mi bismo podržali rezoluciju, ali ne želimo"

U saopćenju se navodi da su odmah po prijemu prijave policajci izašli na mjesto događaja i tom prilikom ustanovili da je u ugostiteljskom objektu, privatno vlasništvo, na tranzitnom putu, općina Mrkonjić Grad, došlo do fizičkog obračuna između D. Š. i D. T. Tom prilikom D. Š. je nožem nasrnuo na D. T. nakon čega se uputio u nepoznatom pravcu.

Policajci su pronašli su i uhapsili D. Š.

Dodaje se da je ovom prilikom povrede zadobio D. T. kojem je medicinska pomoć ukazana u Domu zdravlja Mrkonjić Grad, nakon čega je upućen na dalje liječenje u Univerzitetski klinički centar RS.

"O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se nad osumnjičenim izvrši kriminalistička obrada, a da se po kompletiranju predmeta protiv istog u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo teška tjelesna povreda", zaključuje se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije