Masovna tučnjava u Bosanskoj Gradišci: Sijevale pesnice, povrijeđene dvije osobe

0
Radiosarajevo.ba
Masovna tučnjava u Bosanskoj Gradišci: Sijevale pesnice, povrijeđene dvije osobe
Foto: MUP RS / MUP RS / Ilustracija

U tučnjavi pet muškaraca pod dejstvom alkohola ispred ugostiteljskog objekta u Bosanskoj Gradišci u srijedu dva muškarca su povrijeđena.

Kako saznaju Nezavisne, njih pet su sjedili u jednom ugostiteljskom objektu u Bosanskoj Gradišci te je oko 18 sati došlo do nesporazuma kada su tri muškarca fizički napala dvojicu, nakon čega je jedan od njih zadobio teške povrede, a drugi lakše povrede.

Iz Policijske uprave Bosanska Gradiška su saopćili da su u petak uhapsili O. Š., S. L. i S. L. svi iz Bosanske Gradiške, koji se sumnjiče da su počinili krivično djelo teška tjelesna povreda i tjelesna povreda.

Iz sarajevskog MUP-a dali više detalja o incidentu na Bentbaši: Evo ko je i kako povrijeđen

Iz sarajevskog MUP-a dali više detalja o incidentu na Bentbaši: Evo ko je i kako povrijeđen

"Policijskoj stanici Bosanska Gradiška je u petak oštećeni prijavio da su ga u srijedu oko 18 sati ispred ugostiteljskog objekta u ulici Vidovdanska, grad Bosanska Gradiška, prvo verbalno, a potom i fizički napali O. Š., S. L. i S. L. svi iz Bosanske Gradiške", piše u saopćenju PU Bosanska Gradiška.

Dodali su da su postupajući po navedenoj prijavi, policajci utvrdili da su javni red i mir narušili O. Š., S. L. i S. L. koji su oštećenom nanijeli teške povrede, kao i povrede J. S. iz Bosanske Gradiške.

"Oštećenim je zbog zadobijenih povreda pomoć ukazana u Javnoj zdravstenoj ustanovi Bolnica Bosanska Gradiška, nakon čega su otpušteni na kućno liječenje", istakli su iz PU Bosanska Gradiška.

Istakli su da je o svim okolnostima događaja obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se osumnjičeni ispitaju na navedene okolnosti, te da se protiv O. Š., S. L. i S. L. dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije