Haos u Bihaću: U sukobu migranata jedan ubijen, drugi teško povrijeđen

0
Fena
Haos u Bihaću: U sukobu migranata jedan ubijen, drugi teško povrijeđen
FOTO: Fena / Ilustracija

Iz Uprave policije Unsko-sanskog kantona (USK) i Kantonalnog tužilaštva potvrđeno je kako je rano jutros oko dva sata u bihaćkom naselju Žegar došlo do međusobnog sukobu migranata, u kojem je jedna osoba smrtno stradala.

"Na području naselja Žegar i vijenca ispod Plješevice u ranim jutarnjim satima dogodila su se krivična djela ubistva i ubistva u pokušaju. Jedno lice je zadobilo tjelesne povrede opasne po život uslijed kojih je nažalost preminulo, dok je druga povrijeđena osoba hospitalizirana u Kantonalnoj bolnici 'Dr. Irfan Ljubijankić' gdje joj pružena adekvatna liječnička pomoć. Oštećena lica su migranti, odnosno državljani Afganistana i Pakistana", izjavila je glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva USK Jasmina Husić.

Naglašeno je da se trenutno pod nadzorom postupajućeg tužioca provode detaljne istražne radnje, s ciljem pribavljanja dokaza, utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja, te pronalaska počinioca ovih krivičnih djela.

Ovo je nažalost još jedan u nizu međusobnih sukoba migranata na području Bihaća i Velike Kladuše, koji je za posljedicu imao smrtni ishod ili nanošenje teških tjelesnih povreda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije