Detalji incidenta u bh. gradu: Migrant izvadio nož u namjeri da napadne policiju

0
Radiosarajevo.ba
Detalji incidenta u bh. gradu:  Migrant izvadio nož u namjeri da napadne policiju
Arhiva/Ilustracija / MUP RS / Ilustracija

Nakon današnjeg incidenta u banjalučkom naselju Lazarevo (bivši Budžak), dva migranta su zbrinuta u UKC RS-u, dok se trojica nalaze u prostorijama policijske uprave Banja Luka.

Kako je saopćeno iz banjalučke policije, ove osobe su bile pod utjecajem alkohola.

"Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, danas oko 13 časova u banjalučkom naselju Lazarevo (op.a. bivši Budžak), uočili su grupu od pet migranata.

Prilikom pokušaja legitimisanja i utvrđivanja identiteta navedenih lica, a u cilju upućivanja u prihvatni centar, isti su se oglušili na zakonito izdata naređenja policijskih službenika te je jedan od migranata izvadio nož u namjeri da napadne policijskog službenika, nakon čega su se dali u bijeg.

Kada su sustignuti, jedan od migranata je pokušao pobjeći preko ulice gdje ga je udarilo vozilo u pokretu", naveli su iz policije.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, kao i dežurni inspektor Terenskog centra za strance Banja Luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije