Drama u bh. gradu: Zapalio vlastitu kuću

Radiosarajevo.ba
Drama u bh. gradu: Zapalio vlastitu kuću
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Ilustracija / (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

U Modričkom naselju Dobor, u ulici Miloša Obilića broj 28, oko 22 sata zapaljena je kuća Nike L.

Policija je odmah po prijavi komšija izašla na lice mjesta i pozvala vatrogasce, koji su stigli i s dva vozila počeli da gase požar.

"Kada smo stigli do kuće zatekli smo požar u razbuktaloj fazi. Istraga će reći kako je došlo do požara ali prema našem iskustvu, vrlo lako bi moglo biti da je požar podmetnut. Nevjerovatno je da je požar istovremeno zahvatio potkrovlje i prvi sprata kuće, jedino je prizemlje ostalo neoštećeno. Trebalo nam je gotovo tri časa da lokalizujemo požar", kazao je Dragan Stjepanić, direktor Profesionalne vatrogasne jedinice u Modriči, piše ATV.

Kako je saopćeno iz PU Doboj, uhapšen je J.L. iz Modriče, zbog osnova sumnje da je izazvalo požar u porodičnoj kući vlasništvo svog oca.

Komšije svjedoče da se prvo čula neka eksplozija i onda se pojavila buktinja na kući. Nezvanično ATV saznaje da otac i sin imaju porodičnih problema duže vrijeme.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije