Drama kod Velike Kladuše: Opljačkali Turčine pa ih vezali i zatočili u "Kući duhova"

5
A. Ka.
Drama kod Velike Kladuše: Opljačkali Turčine pa ih vezali i zatočili u "Kući duhova"
Foto: Screenshot / MUP USK / Ilustracija

Četiri državljana Turske opljačkana su u naselju Todorovo kod Velike Kladuše, nakon čega su vezani i zatočeni u takozvanoj "Kući duhova", potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba Adnan Beganović.

Prema njegovim riječima, sve se odigralo jučer, a slučaj je Policijskoj stanici Velika Kladuša u 12.40 sati prijavio mještanin B. A. (45).

"Građanin je izjavio da mu se obratilo NN muško lice koje je kazalo da je uspio pobjeći kidnaperima i razbojnicima te da su u kući još trojica njegovih sunarodnjaka. Radi se o Y. O. (23), K. M. (18), T. H. (30) i K. M. (19), svi državljani Rurske, kaže Beganović.

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Tragedija u BiH: Muškarca usmrtio vlastiti automobil koji je pokušao zaustaviti

Tragedija u BiH: Muškarca usmrtio vlastiti automobil koji je pokušao zaustaviti

Na mjesto događaja upućeni su policajci koji su utvrdili da iza svega stoje Š. E. (36) i D. S. (25). Prvi rezultati istrage govore da su pljačkaši, prijeteći vatrenim oružjem, oteli novac i mobitele Turčinima, nakon čega su ih vezali i zatočili.

"Policajci su u neposrednoj blizini pronašli jednog počinioca - Š. E. On je u početku negirao da je počinio krivično djelo. Policajci su pregledom šireg područja pronašli odbačen plinski pištolj, kalibra devet milimetara, sa pet meaka u šanžeru, nakon čega je sve priznao. Njegovo pomagač D. S. se udaljio u nepoznatom pravcu. I dalje je u bijegu i za njim se intenzivno traga", pojasnio je Beganović.

Beganović dodaje da su oštećeni ispričali policajcima da su prvo vozilima Polo i Golf prevezeni u naselje Tržac kod Cazina, gdje su ih drski razbojnici, prijeteći oružjem, opljačkali i vezali.

"O slučaju je obaviješteno nadležno tužilaštvo, a tužilac je ovaj slučaj okvalifikovao kao krivično djelo razbojništvo", zaključio je Beganović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije