Došao iz Amerike da proslavi Bajram u BiH, pa poginuo u saobraćajnoj nesreći

Radiosarajevo.ba
Došao iz Amerike da proslavi Bajram u BiH, pa poginuo u saobraćajnoj nesreći
Foto: Inmedia.ba / Došao iz Amerike došao da proslavi Bajram u BiH, pa poginuo u saobraćajnoj nesreći

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u proteklu nedjelju oko 15 sati kod sela Vrhpolje, na magistralnom putu koji spaja Sanski Most i Ključ, smrtno je stradao muškarac H.A. (68) iz Ključa.

Kako nezvanično saznajemo, radi se o Hazimu Avdiću iz ključkog sela Biljani, koji već dugi niz godina živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je otišao tokom rata kao izbjeglica.

Kako su potvrdili iz Ministarstva unutrađnjih poslova Unsko-sanskog kantona za Radiosarajevo.ba do nesreće je došlo kada je, pod još neutvrđenim okolnostima automobil Škoda Fabia, kojom je upravljao Avdić, prešao u suprotnu kolovoznu traku te se direktno sudario sa automobilom BMW.

Od posljedica zadobijenih povreda Avdić je preminuo na licu mjesta, dok je njegova supruga, koja se nalazila na mjestu suvozača, zadobila lakše povrede.

Također, takve povrede su zadobile i dvije osobe koje su se nalazile u BMW-u.

Inače, Avdić je doputovao iz SAD kako bi proveo godišnji odmor u rodnom kraju, a nekoliko sati prije nesreće klanjao je namaz i proslavio Bajram u rodnom mjestu nakon čega se uputio u Sanski Most, prenosi Inmedia. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije