Donesena presuda: Sarajevski policajac uzimao novac od vozača, osuđen je

2
Radiosarajevo.ba
Donesena presuda: Sarajevski policajac uzimao novac od vozača, osuđen je
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sarajevski policajci / Ilustracija

Općinski sud u Sarajevu, nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje, proglasio je krivim Edina Velagića, zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja i krivičnog djela primanje dara ili drugih oblika koristi.

Edin Velagić, koji je uhapšen u akciji "Sparta", je pravosnažnom presudom Općinskog suda u Sarajevu osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Osuđen je zbog toga što je tokom obavljanja radnih zadataka na ulicama Kantona Sarajevo zaustavljao vozila sa stranim registarskim tablicama i uzimao novac od vozača, bez da im je dao mogućnost da plate 50 posto kazne u roku od osam dana.

Još jedna država prekida diplomatske odnose s Izraelom

Još jedna država prekida diplomatske odnose s Izraelom

Potom je pola novca uzimao sebi, a drugom polovicom iznosa je uplaćivao kazne u ime vozača koje je kažnjavao.

Također, Edin Velagić je osuđen i zbog toga što je od vozača koji bi počinili saobraćajni prekršaj uzimao novac kako im ne bi pisao prekršajne naloge.

Općinski sud u Sarajevu je Edinu Velagiću presudom izrekao i zabranu obavljanja poslova policijskog službenika u svim Agencijama za provođenje zakona u FBiH u trajanju od pet godina, računajući od pravnosnažnosti presude, kao i oduzimanje pribavljene imovinske koristi, saopćeno je na zvaničnoj web-stranici Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije