Dolijao bjegunac: Promijenio ime u BiH pa uhapšen

0
Radiosarajevo.ba
Dolijao bjegunac: Promijenio ime u BiH pa uhapšen
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Banjalučka policija uhapsila je Bobana Munjizu alias Slobodana Đakovića za kojim je bila raspisana međunarodna potjernica MUP-a Srbije zbog razbojništva. 

Izvor iz policije objasnio je da je bjegunac otkriven nakon kriminalističko - tehničke obrade, odnosno nakon uzimanja otiska prsta, piše Srpskainfo. 

"Tokom istrage utvrđeno je da je bjegunac iz Srbije koji se zvao Slobodan Đaković i za kojim je raspisana međunarodna potjernica u Sanskom Mostu promijenio svoje ime i prezime u Boban Munjiza", objasnio je izvor iz policije.

Policijska uprava Banja Luka danas je saopćila da je identifikovala i uhapsila lice inicijala B.M. iz Banja Luke za kojim je raspisana Interpolova potjernica od strane Interpola Beograd, zbog počinjenog krivičnog djela „Oružano razbojništvo“. 

"Kod B.M. je pronađena i oduzeta falsifikovana vozačka dozvola Republike Srbije, te je u vezi sa tim u toku rad na dokumentovanju krivičnog djela „Falsifikovanje isprave“. Po završetku navedenih aktivnosti lice će biti predato u Sud Bosne i Hercegovine, radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti", saopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije