Dojava o bombi prekinula nastup u lokalu u BiH: "Za deset minuta doći do masakra"

0
Radiosarajevo.ba
Dojava o bombi prekinula nastup u lokalu u BiH: "Za deset minuta doći do masakra"
Foto: RTV BN / Ilustracija

Policija u Doboju pokrenula je istragu nakon što je nepoznata osoba sinoć prijavila da je postavljena bomba u dobojskom lokalu u kojem je bio zakazan nastup pjevačice iz Srbije.

Dojava o bombi primljena je oko 23.50, a za sada nepoznata osoba obratila se riječima da je postavljena eksplozivna naprava u lokal, te da će “za deset minuta doći do masakra”.

"Po navedenoj prijavi postupili su policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj i Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj koji su odmah izašli na mjesto prijave, te evakuisali sve prisutne. Obavljenim protivdiverzionim pregledom objekta utvrđeno je da se radilo o lažnoj dojavi", saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javog tužilaštva Doboj.

Policijska uprava Doboj ujedno je apelovala na građane da na ovaj način ne zloupotrebljavaju policiju i druge subjekte koji postupaju po ovoj vrsti dojave, te su istakli da svako lažno prijavljivanje krivičnog djela predstavlja krivično djelo, za koje je predviđena novčana kazna ili kazna zatvora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije