DNK analiza potvrdila: Pronađeno tijelo pripada nestaloj Nađi Trako iz Visokog

L. R.
DNK analiza potvrdila: Pronađeno tijelo pripada nestaloj Nađi Trako iz Visokog
/ Nađa Trako
DNK analiza potvrdila je da tijelo, koje je u februaru pronađeno u rijeci Bosni, pripada nestaloj Visočanki Nađi Trako, izjavila je za portal Radiosarajevo.ba Naila Muratović, glasnogovornica Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Nestanak 63-godišnje Nađe Trako prijavila je rodbina 14. novembra 2016. godine

Muratović nam je kazala kako je nalaz obdukcije stigao jučer u Tužilaštvo, a da je razlog zbog kojeg se čekalo dugo na rezultate proces kojim se obavlja DNK analiza.

Iako se, nakon pronalaska ovog tijela, pretpostavljalo da se radi o mladiću Amaru Kozliću za kojim se traga od početka februara, kada je nestao nakon što je vozilo u kojem je bio s prijateljima, sletio u kanjon rijeke Lašve, nažalost, na njegov pronalazak još se čeka.

U toj saobraćajnoj nesreći, smrtno su stradali njegovi prijatelji Almen Begović i Husein Delić, a njihova tijela su pronađena i ovi mladići već su ukopani.

S Muratović, u tom kontekstu razgovaramo i o tijelu muške osobe koje je 13. marta pronađeno u kolektorima otpadnih voda u krugu kompanije ArcelorMittal.

Nažalost, još se ne zna o kome je riječ, no prvi nalazi navode da se radi o muškarcu koji je imao između 50 i 85 godina. Muratović dodaje kako nedostaju pojedini dijelovi tijela, te se uzrok smrti ne može utvrditi, a muškarac je, vjerovatno, bio mrtav dulje od godinu dana.

DNK analiza, koja je u toku, mogla bi razriješiti ovu misteriju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije