Kabalovo: Djevojka teško povrijeđena na skijanju, spasioci traže helikopter

S. Š. J.
Kabalovo: Djevojka teško povrijeđena na skijanju, spasioci traže helikopter
/ FUCZ/Ilustracija
Federalna uprave civilne zaštite i pripadnici gorske službe spašavanja organizirali su akciju spašavanja djevojke koja je danas teško povrijeđena na lokalitetu Kabalovo, na putu ka Igmanu i Bjelašnici.

Kako nam je potvrdila Majda Kovač, viša stručna saradnica za odnose s javnošću FUCZ-a, ona se trenutno nalazi na nepristupačnom terenu pa su pripadnici FUCZ-a zatražili podršku iz zraka, odnosno pomoć Oružanih snaga BiH.

Djevojka je bila na skijanju s ocem kada je došlo do nesreće, a poziv za pomoć je upravo došao od oca dvadesedevetogodišnje djevojke u mjestu Kabalovo, na putu od opservatorija ka Hadžićima.

"Teren je nepristupačan i potreban je helikopter kako bi djevojku izvukli, a još uvijek čekamo odgovor. Međutim, nismo sigurni da će helikopter moći sletjeti na taj teren. Ako to ne bude moguće, djevojka biti izvučena ručno. Djevojka leži, ne može pomjerati ekstremitete. Ekipe su već angažirane, jedni idu vozilima, drugi će s pilotima da bi se što prije došlo do djevojke", kazala je Majda Kovač za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije