Dječak pao s četvrtog sprata, prvi mu pomogao vojnik Oružanih snaga BiH

J. Ć.
Dječak pao s četvrtog sprata, prvi mu pomogao vojnik Oružanih snaga BiH
U nedjelju, u večernjim satima, u tuzlanskom naselju Slavinovići dogodila se nezgoda u kojoj je četverogodišnji dječak pao s četvrtog sprata.

Kako piše Dnevni avaz, vojnik Oružanih snaga BiH i prvak BiH u kick boxu u disciplini K1 Hamza Selimović prvi je u nedjelju uvečer došao do dječaka koji je pao s balkona na četvrtom spratu zgrade na limeni krov hipermarketa koji se nalazi u prizemlju zgrade.

"Kada sam mu prišao, vidio sam da mu ide krv iz usta. Okrenuo sam se prema majci i rekao da je dječak pri svijesti. Očistio sam staklo na oknu od prozora i pozvao majku, koja je također uspjela sići do dječaka. Ubrzo je stigla Hitna pomoć, koja ga je prevezla u UKC Tuzla", ispričao je za Dnevni avaz Selimović, koji je u ponedjeljak popodne posjetio dječaka na Klinici za pedijatriju UKC-a Tuzla.

Tim povodom kontaktirali smo glasnogovornicu UKC-a Tuzla Ersiju Ašćerić-Mujedinović koja je za portal Radiosarajevo.ba potvrdila informaciju da je dječak smješten na Kliniku za dječije bolesti na odjelu dječije hirurgije.

"Dječak je stabilan, svjestan i komunikativan, bez lomova, ali uz brojne kontuzije te se uspješno oporavlja", kazala je Aščerić-Mujedinović.

Nesretni slučaj, mora biti upozorenje i apel svim roditeljima da povedu više pažnje o sigurnosti svoje djece. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije