Dječak upao u jezero Etno sela Stanišići: U teškom stanju prevezen u bolnicu

Radiosarajevo.ba
Dječak upao u jezero Etno sela Stanišići: U teškom stanju prevezen u bolnicu
Četrnaestogodišnji dječak primljen je u teškom stanju u Bolnicu "Sveti vračevi" u Bijeljnini, nakon što je upao u jezero koje se nalazi u sklopu Etno sela Stanišići, prilikom čega se počeo daviti.

Dječak koji je stigao iz Rogatice stigao u Bijeljinu, gdje se igrala završnica pinoirsnkog prvenstva u fudbalu, navodno je pao u jezero nakon što je pokušao izvući mobitel koji mu je pao u vodu, prenosi InfoBijeljina.

Iz jezera ga je izvadio jedan od nogometnih sudija i prolaznici koji su se tu zadesili, a zbog teškog stanja u kojem je primljen u bolnicu, ljekari bijeljinske bolnice. nisu mogli dati nikakve detaljnije informacije.

“Završili smo sa ručkom, kada su dva dječaka pritrčala k meni i rekla mi da im se drug davi u jezeru. Kada sam došao tamo, već je neki momak do pojasa bio u vodi, ali ga nije mogao dohvatiti. Pokazao mi je gdje se nalazi, ja sam zaronio i izvukao ga”, priča Stefan Maletić, sudija koji je izvukao dječaka.

Maletić dodaje da je odmah tu pritrčalo još nekoliko ljudi, između ostalog se zadesio i jedan doktor.

Kada smo dječaka izvadili iz vode on nije bio pri svijesti. Dali smo mu reanimaciju, masiranje srca, a ubrzo nakon toga dječaka je preuzela Hitna pomoć bijeljinskog Doma zdravlja”, zaključio je Maletić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije