Uhapšeno 17 Fočaka zbog objave namještenih utakmica, šteta višemilionska

Fena
Uhapšeno 17 Fočaka zbog objave namještenih utakmica, šteta višemilionska
Foto: Fena / Ilustracija
Tokom pretresa na 16 lokacija u Foči, u policijskoj akciji „Dojava“, uhapšeno je 17 osoba osumnjičenih za krivična djela iznude i prevare putem interneta.

Uhapšeni, mahom mlađe dobi, sumnjiče se da su više od 300 osoba oštetili za višemilionsku sumu.

Načelnik Policijske uprave Foča Velimir Kostović potvrdio je da je policija pronašla veliki broj dokaza i oduzela više skupocjenih automobila i drugu imovinu, koji će služiti kao dokaz u krivičnom postupku. 

"Oštećeno je više od 300 osoba, mahom s prostora bivše Jugoslavije i zapadne Evrope, a šteta pričinjena izvršenjem krivičnih djela u ovoj fazi istrage je višemilionska. Osumnjičeni su putem Facebooka i drugih društvenih mreža objavljivali namještene utakmice i dovodili u zabludu oštećene osobe koje su na njihov račun uplaćivale određene  iznose", rekao je Kostović u izjavi novinarima u Foči.

Kazao je da se akcija nastavlja.

Policijska uprava Foča posjeduje operativna saznanja da se, kako je dodao, na području te općine ovom vrstom krivičnih djela bavi veći broj osoba.

Današnju akciju proveli su pripadnici Uprave kriminalističke policije MUPRS-a i Policijske uprave Foča, u saradnji s kolegama iz FBiH, a uz saglanost Tužilaštva u Trebinju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije