Dio uhapšenih u akciji "Limit" predat u nadležnost Tužilaštva KS

Radiosarajevo.ba
Dio uhapšenih u akciji "Limit" predat u nadležnost Tužilaštva KS
Uhapšene osobe u sklopu policijske akcije kodnog naziva "Limit" koja je započela u srijedu u saradnji FUP-a, MUP-a KS-a a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS-a, jutros su počele pristizati u Tužilaštvo KS-a.

Naime, policijski službenici Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su nakon višemjesečne istrage pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, započeli sa realizacijom zajedničke operativne akcije kodnog naziva "Limit", na području Federacije Bosne i Hercegovine, a vezano za krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Tokom jučerašnjih aktvnosti, a po Naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi na 31 lokaciji i to na području Kantona Sarajevo, Tuzlanskog kantona i Hercegovačko-neretvanskog kantona, te je lišeno slobode više od 30 lica.

Provodeći navedene aktivnosti do sada je pronađeno i privremeno oduzeto cca. 4 kg različitih opojnih droga i to „Spid“, „Cannabis Sativa L“, „Heroin“, „Kokain“ i dr., te vatreno oružje, municija, minsko eksplozivna sredstva, mobilni telefoni i SIM kartice, blinkeri za p.m.v., kao i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim kriviičnim djelom.

Asistenciju prilikom realizacije današnjih aktivnosti pružaju pripadnici ministarstava unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, Hercegovačko-neretvanskog kantona i Tuzlanskog kantona.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije