Dijete poginulo u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Donjeg Vakufa

Radiosarajevo.ba
Dijete poginulo u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Donjeg Vakufa
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u 10:20 sati u mjestu Torlakovac, na magistralnom putu M-5 Donji Vakuf-Jajce, smrtno je stradala jedna djevojčica, potvrdio je za Radiosarajevo.ba glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona Hasan Hodžić.

Kako je naveo Hodžić, u sudaru putničkog i teretnog vozila "mercedes" povrijeđene su tri osobe koje su prevezene u Kantonalnu bolnicu Travnik.

Djevojčica (2005) koja se nalazila u putničkom vozilu Opel Zafira hrvatskih registarskih oznaka nažalost je podlegla povredama koje je zadobila u ovoj nesreći, a smrt je konstatirana u  JU Dom zdravlja Travnik.

Vozačica putničkog automobila B. S. (1980), inače državljanka Republike Hrvatske, prevozila je u automobilu tri maloljetne osobe, od kojih je jedno dijete smrtno stradalo. Dvije maloljetne osobe i vozačica su zadobili tjelesne povrede, te su prevezeni u Kantonalnu bolnicu Travnik gdje će im biti ukazana ljekarska pomoć i dijagnosticiran stepen povreda.

Vozač kamiona V. S. iz Sarajeva je prošao bez povreda. 

Zbog ove saobraćajne nezgode na snazi je obustava saobraćaja, naveli su iz BIHAMK-a.

Uviđaj na mjestu događaja obavljaju pripadnici OKP PU Jajce.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije