Detalji višesatne drame kod Zenice: Nožem prijetio komšijama, pa pucao na policiju

0
Radiosarajevo.ba
Detalji višesatne drame kod Zenice: Nožem prijetio komšijama, pa pucao na policiju
Foto: Arhiva / MUP ZDK / Ilustracija

U mjestu Šerići kod Zenice odigrala se višesatna drama u kojoj su čak ispaljeni i hici u pravcu službenih policijskih vozila, a sve je na kraju okončano hapšenjem glavnog aktera.

Kako je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK), riječ je o K. N. (39) iz Zenice.

Sve je počelo u srijedu, 27. decembra u 11.40 sati kada je 39-godišnjak prvobitno ugrožavao građanski mir, te upućivao ozbiljne prijetnje nožem komšijama.

Izgorio objekat na Alipašinom Polju

Izgorio objekat na Alipašinom Polju

Po dolasku policije i prijetio je i patroli policije.

U 14.30 sati Zeničanin je iz svoje kuće ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u pravcu službenih vozila.

Tom prilikom je oštećeno policijsko vozilo Škoda Octavia.

Tek u 16.25 sati policijski timovi su nasilnika stavili pod kontrolu i uhapsili.

"U prostorijama kuće gdje je K. N. boravio pronađena je lovačka puška, dva pištolja i veća količina pištoljske i lovačke municije koja je privremeno oduzeta i biti će predmet potrebnih vještačenja", saopćili su iz MUP-a ZDK.

U saopćenju se dodaje da se Zeničanin sumnjiči da je počinio krivična djela izazivanje opće opasnosti, nasilničko ponašanje,sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje, ugrožavanje sigurnosti, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Uviđaj su obavili pripadnici Sektora kriminalističke policije pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije