Detalji velike akcije u BiH: Kod uhapšenih graničnih policajaca pronađen novac

Radiosarajevo.ba
Detalji velike akcije u BiH: Kod uhapšenih graničnih policajaca pronađen novac
Arhiv / Ilustracija

Nakon hapšenja pet službenika Granične policije BiH u Bosanskom Brodu, koji su omogućavali prelazak državne granice za novac, iz GPBiH, kao i iz Tužilaštva BiH, objavljene su nove informacije u vezi s ovim slučajem.

Saopćenje Granične policije i reakciju direktora ove agencije Zorana Galića prenosimo u cijelosti: 

"Policijski službenici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH, zajedno s policijskim službenicima JPK TU Istok, pod nadzorom tužitelja Tužiteljstva BiH, a po naredbama Suda BiH, dana 06.03.2020. godine, proveli su aktivnosti na sprječavanju, otkrivanju i dokazivanju, nezakonitih, koruptivnih, radnji počinjenih od policijskih službenika PGP Brod, na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo „Primanje dara i drugih oblika koristi“ iz članka 217. KZ BiH.

U toku navedenih aktivnosti, tokom čega su dokumentirana određena koruptivna djela, slobode je lišeno pet osumnjičenih policijskih službenika Granične policije BiH, raspoređenih u PGP Brod. Pored pretresa osumnjičenih policijskih službenika Granične policije BiH, pretresaju se i službene prostorije na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod, koje su koristili osumnjičeni policijski službenici", navodi se u ovom saopćnju.

Velika akcija u BiH: Uhapšeno pet službenika Granične policije

Akcija se provedena uz aktivnosti Centralnog istražnog ureda Granične policije i Tužilaštva BiH

U toku pretresa, pronađena je određena količina novca, za koji postoji osnov sumnje da potiče iz izvršenja kaznenog djela.

„Navedene aktivnosti predstavljaju jasno opredjeljenje Granične policije BiH, na čelu s njenim rukovodstvom, da se suprotstavi svim oblicima koruptivnih ponašanja policijskih službenika Granične policije BiH, stoga pozivamo i ohrabrujemo sve građane i putnike da prijave svaki oblik koruptivnog ponašanja koje uoče ili o tome imaju korisna saznanja“, istakao je Zoran Galić, direktor Granične policije BiH, koji je uputio i izvinjenje putnicima koji su na GP Brod, zbog provođenja navedenih aktivnosti, određeni vremenski period morali čekati na granici. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije