Detalji užasa kod Kalinovika: Hicem u čelo ubio najboljeg prijatelja

0
Radiosarajevo.ba
Detalji užasa kod Kalinovika: Hicem u čelo ubio najboljeg prijatelja
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Marko Sladoje (26) hicem iz puške usmrtio je svog najboljeg druga Nemanju Koprivicu (30) na izletištu u mjestu Ulog kod Kalinovika.

Tragedija se dogodila u nedjelju oko 23 sata kada je Sladoja, usljed nestručnog rukovanja lovačkom puškom, ispalio hitac koji je njegovog druga pogodio u čelo. Nesretnom mladiću nije bilo nikakve pomoći, preminuo je na licu mjesta, piše Srpskainfo.

Nakon što se desio incident odmah je obaviještena policija koja je izašla na lice mjesta, gdje je zatečeno nekoliko mladića i tijelo ubijenog Koprivice.

Izvor Srpskainfo pojasnio je da su Marko i Nemanja, sa još nekoliko drugova iz sela, bili zajedno na roštilju i da tu nije bilo nikakve svađe ni sukoba.

"Radi se o mladim ljudima koji su iz istog mjesta i koji se stalno druže. Kada su došli na izletište, jedan od njih je donio pušku. Oni su tu bili cijeli dan, te je uveče Marko navodno uzeo pušku jer je htio da jedan hitac ispuca u vazduh", sagovornik.

Dodaje da mu to nije uspjelo, da je moguće da se puška bila zaglavila, a zatim kada je krenuo spuštati pušku na zemlju došlo je do opaljenja.

"Da li se u tom trenutku puška otkočila ili je on slučajno povukao obarač, to će utvrditi dalja istraga. To na kraju nije toliko ni bitno, jer se desila velika tragedija. Hitac iz puške je Koprivicu pogodio u čelo i usmrtio ga na licu mjesta", istakao je pomenuti izvor.

Prema njegovim riječima, ovde nije postojala nikakva namjera da Sladoje ubije Koprivicu, nego se radi o nehatu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije