Detalji tragedije kod Rogatice: Mladića usmrtio tetak pred očima oca

2
Radiosarajevo.ba
Detalji tragedije kod Rogatice: Mladića usmrtio tetak pred očima oca
Pixabay / Ilustracija

Stefan Nikolić (21) iz Višegrada poginuo je u nedjelju tokom lova u mjestu Stari Brod kod Rogatice. Kako pišu Nezavisne, karabinom ga je usmrtio iz nehata njegov tetak Veljko Đuričić (50) sa Pala.

Policijskoj stanici Rogatica jučer u 12.40 sati prijavljeno je da je mladić ranjen iz lovačke puške, te da je podlegao povredama na putu do Doma zdravlja Višegrad.

Pored njih dvojice, kobnog dana u lovu je bio i Stefanov otac Branislav. Đuričić je uhapšen, te je osumnjičen za ubistvo iz nehata.

Dodik postavio ultimatum Trojki ili će ponuditi partnestvo SDA: Šta traži od Parlamenta BiH?

Dodik postavio ultimatum Trojki ili će ponuditi partnestvo SDA: Šta traži od Parlamenta BiH?

Uzeli puške

Postoji više verzija kako je došlo do tragedije. Prema jednoj od priča, nastradali, njegov otac i tetak su išli da pecaju ribu te su uočili tragove divljih svinja. Potom su uzeli puške u selu i vratili se. Šta se poslije dešavalo, za sada nije poznato.

Stefan je, bio veliki zaljubljenik u sport i ogromna podrška sa tribina lokalnom Rukometnom klubu.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo su saopćili da su pripadnici Policijske stanice Višegrad uhapsili osumnjičenog za ubistvo iz nehata.

Dan žalosti

"Sumnja se da je V. Đ. 16. januara u mjestu Stari Brod iz oružja ubio S. N.", potvrdili su iz policije, te dodali da je uslijedio uviđaj, koji su izvršili policajci uz prisustvo tužioca.

Načelnik općine Višegrad Mladen Đurević proglasio je Dan žalosti na području ove lokalne zajednice na dan sahrane Stefana Nikolića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije