Detalji tragedije kod Prnjavora: Kako je Zoran zaklao suprugu Draganu?

3
Radiosarajevo.ba
Detalji tragedije kod Prnjavora: Kako je Zoran zaklao suprugu Draganu?
Foto: Srpskainfo / Ilustracija

Višegodišnji pomućeni bračni odnosi kulminirali su u subotu ujutro velikom porodičnom tragedijom Spasojevića u prnjavorskom selu Crkvena, kada je 56-godišnji Zoran nožem zaklao svoju tri godine mlađu suprugu Draganu (53), a zatim se ubio strujnim udarom.

Krvava drama odigrala se na njihovom porodičnom imanju, tačnije u prodavnici u prizemlju porodične kuće, gdje je jučer nešto prije 7 sati ujutru svoju gazdaricu, Draganu, u lokvi krvi i zaklanu zatekla šokirana prodavačica, piše Kurir.

Beživotno tijelo njenog supruga ubrzo je pronađeno u podrumu kuće. Kako prenosi pomenuti izvor, oko zgloba ruke pronađen mu je strujni kabal, kojim je, nakon počinjenog zločina, izazvavši kratki spoj, prekratio i svoj život.

Saznajemo: Podnesena krivična prijava protiv Predraga Bartule

Saznajemo: Podnesena krivična prijava protiv Predraga Bartule

"Opšte je poznato da već godinama Dragana i Zoran nisu živjeli u dobrim bračnim odnosima. Niko tačno ne zna zašto ali tako je bilo. U, kako se pokazalo, trajno pomućenim bračnim vodama, najviše su ih održavali troje odrasle djece, mada su u porodičnom domu praktično živjeli odvojeno", pričaju šokirani mještani.

Ipak, malo je ko od njih mogao i slutiti da će se ti nesporazumi okončati užasnim ubistvom i istim takvim samoubistvom.

Komšije se prisjećaju da im je Dragana pričala da joj je 'sve prekipjelo' i nagovještavala da će da zatvori tu porodičnu prodavnicu. Čak je, navodno, planirala da joj u subotu bude posljednji dan rada u prodavnici, ne sluteći da će joj to, zapravo, biti posljednji dan u životu.

"Dragana je metlom mela ispred prodavnice i kada je, desetak minuta prije 7 časova, ugledala Zorana ušla je u prodavnicu, a on za njom. Već smo se nekako bili navikli na njihove i javne svađe, pa i kada smo čuli više puta 'joj, joj!' Nismo ni slutili da će sve tako biti munjevito i tragično. Toga ćemo biti svjesni tek kada je, po ulasku u prodavnicu, njihova radnica - prodavačica počela da zapomaže", pričaju komšije.

Oni su ubrzo potom, u podrumu kuće, pronašli i Zoranovo beživotno tijelo, sa već pripremljenim kablom omotanim oko ruke, kao i prekidačem kojim ih je stavio u strujni pogon. Očito da je to bio završni čin njegovog paklenog plana da na tako užasan način, ugasi i i suprugin i svoj život.

Iz Policijske uprave Banja Luka saopćili su da je policijskim službenicima Policijske stanice Prnjavor u subotu ujutro prijavljeno da je u mjestu Crkvena, u prostorijama trgovinske radnje, koja se nalazi u sklopu stambene kuće, pronađeno beživotno telo D.S.

"Pregledom kuće, u podrumskim prostorijama pronađeno je i beživotno tijelo Z.S. O događaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva, Banjaluka koji je izašao na lice mjesta događaja i rukovodi uviđajem", rekli su iz banjalučke Policijske uprave ne navodeći detalje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije