Detalji pucnjave u Sarajevu: Ranjen muškarac, policija traga za napadačem

E. H.
Detalji pucnjave u Sarajevu: Ranjen muškarac, policija traga za napadačem
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)
Jedna osoba je povrijeđena u pucnjavi koja se u nedjelju navečer dogodila u sarajevskom naselju Čengić Vila.

Prema informacijama koje su za Radiosarajevo.ba potvrdili iz Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo, policijski službenici oko 21 sat dobili su dojavu o upotrebi vatrenog oružja u ulici Džemala Bijedića.

"Nakon dojave, policijski službenici su izašli na mjesto događaja, gdje su utvrdili da je došlo do pucnjave, tokom koje je povrijeđena osoba inicijala S. N. (1989) iz Foče, koja je trenutno nastanjena u Sarajevu. Ovoj osobi je ukazana pomoć, a konstatirane su joj teške tjelesne povrede u predjelu kuka", istaknuli su iz MUP-a KS-a.

Dodali su i kako je S. N. uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo Nasilničko ponašanje, a u toku je i potraga za osobom inicijala M. S. (1996) iz Sarajeva, koja se sumnjiči za počinjenje krivičnih djela Ubistvo u pokušaju i Nasilničko ponašanje.

Inače, nezvanični podaci ukazuju na to da se pucnjava dogodila nedaleko od ugostiteljskog objekta "Mellain" u sarajevskom naselju Čengić Vila. Kako se navodi, najprije je došlo do svađe između dvojice muškaraca, nakon čega je jedan pucao iz vatrenog oružja i potom pobjegao.

O cijelom slučaju i dalje vrše istragu policijski službenici MUP-a KS-a, pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva KS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije