Detalji policijske akcije u kojoj je zaplijenjena ogromna količina droge

0
Radiosarajevo.ba
Detalji policijske akcije u kojoj je zaplijenjena ogromna količina droge
PrtScr / Akcija Storage

U oktobru ove godine u Mađarskoj, u blizini Budimpešte uhapšen je državljanin BiH (71) u čijem kamionu je pronađeno oko osam kilograma skanka.

Kamiondžija čiji identitet nije otkriven, prilikom istovaranja bala papira iz kamiona, bukvalno je propao tako da su mu samo noge ostale na površini, piše Srpskainfo.

Sa državljaninom BiH bila su i dva Mađara kod kojih je u naknadnim pretresima pronađeno više od 91.927.900 forinti (cca 250.000 eura).

Mađarima nije puno pomoglo što su se pravdali da samo istovaraju kamion, jer je policija kasnijim pretresima pronašla još 90 kilograma skanka čija je vrijednost kako navode istražioci u Mađarskoj oko 600.000 eura.

Lanac krijumčara vjerovatno ne bi ni bio otkriven da se državljanin BiH nije spetljao i propao kroz jednu od bala papira.

Ubrzo je alarmirana policija, a službenik koji je došao da pomogne pronašao je jedan paket zapakovane droge.

Ubrzo je pozvana i jedinica sa specijalno obučenim psima koji su pronašli ukupno osam kilograma skanka, a daljom istragom i pretresima još 90 kilograma ove opojne droge.

Kod kamiona su odmah uhapšeni državljanin BiH i mladić iz Mađarske.

Istragom je utvrđeno da je mladić imao i pomagača. U izjavi istražiocima ispričao je da je na parkingu iz kamiona istovarao bale papira. Međutim sa balama papira istovarani su i paketi skanka.

Dok je podizao posljednju torbu, vozač je pao i zaglavio se u jednoj od bala od papira, piše Srpskainfo.

Tokom noći istražioci su na parkiralištu gdje su pronašli deset paketa identičnih onima pronađenim u kamionu, te veću količinu novca.

Na dvije lokacije naknadnim pretresima pronađeno je 90 kilograma skanka.

Državljanin BiH uhapšen je zbog nedozvoljene trgovine drogom, kao i dvojica saučesnika iz Mađarske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije