Nova akcija SIPA-e: Zaplijenjeno 30 kilograma skanka, ima uhapšenih

1
Radiosarajevo.ba
Nova akcija SIPA-e: Zaplijenjeno 30 kilograma skanka, ima uhapšenih
Foto: SIPA / Ilustracija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su realizovali operativnu akciju kodnog naziva Golf, usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Postupajući po naredbi Tužilaštva BiH i Suda BiH, policijski službenici SIPA-e su na području Čapljine lišili slobode tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo - oganizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom - neovlašteni promet opojnih droga.

Tokom realizacije akcije pretresene su četiri lokacije na području Trebinja i Čapljine, prilikom čega je otkriveno i privremeno oduzeto oko 30 kilograma nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu skank.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osoba lišene slobode će u zakonskom roku biti predane u dalju nadležnost Tužilaštva BiH, saopćeno je iz SIPA-e.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije