Detalji pokušaja ubistva žene na Pofalićima: Uhapšen suprug

Radiosarajevo.ba
Detalji pokušaja ubistva žene na Pofalićima: Uhapšen suprug
Avaz / Ilustracija
U sarajevskom naselju Pofalići jutros je ranjena ženska osoba.

Muškarac je ranio žensku osobu oko dva sata ujutro u ulici Zahira Panjete, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz Operativnog centra Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo.

Nezvanično, riječ je o porodičnom nasilju u kojem je muž nožem napao suprugu.

Zaposlenici Hitne pomoći obavijestili su policiju u 2.30 sati da se u kući, ulica Zahira Panjete, općina Novo Sarajevo, nalazi jedna osoba s povredama nanesenim oštrim predmetom.

Izlaskom na lice mjesta utvrđeno je da se radi o T. S. iz Sarajeva. Njoj je ljekarska pomoć ukazana u Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu, gdje su ljekari konstatirali više ubodnih rana u predjelu vrata i tijela.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju, policijski službenici II PU lišili su slobode T. F. (1958) iz Glamoča, nastanjenog u Sarajevu.

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo.

Prilikom uviđaja pronađen je i izuzet nož koji je najvjerovatnije koristio T. F. prilikom vršenja krivičnog djela. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju pomenutog događaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije