Detalji pada jedrilice kod Bihaća: Poginuo profesor fizike, bio je i instruktor letenja

0
Radiosarajevo.ba
Detalji pada jedrilice kod Bihaća: Poginuo profesor fizike, bio je i instruktor letenja
Foto: Nezavisne / Policija na mjestu nesreće

U tragičnoj nesreći koja se dogodila u srijedu, 27. septembra u poslijepodnevnim satima, prilikom pada jedrilice nadomak sela Zavalje, nekoliko kilometara od Bihaća, smrtno je stradao Jusuf Midžić, penzionisani profesor fizike koji je dugo godina bio zaposlen na Univerzitetu u Bihaću.

Na mjestu gdje se srušila letjelica nadležni tužilac i policajci obavili su uviđaj, a sve su prijavili mještani koji su svjedočili ovome događaju.

"Odmah po dojavi na mjesto događaja upućene su policijske patrole, hitna pomoć i vatrogasna jedinica. Utvrđeno je kako je pilot jedrilice stradao na mjestu nesreće, a o tome šta su uzroci pada znaće se više nakon što se provede istraga i potrebna vještačenja", izjavio je Ale Šiljdedić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK).

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

Inače, istragu otežava i nepristupačan teren, obzirom da se letjelica, koja je poletila sa sportskog aerodroma Golubić, srušila na padinama planine Plješevice u čijem podnožju se nalazi pomenuto selo.

Nastradali Midžić je od mladosti zaljubljenik u letenje, bio je iskusan jedriličar i instruktor letenja, te jedna od omiljenih ličnosti u društvenoj zajednici, pišu Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije