Detalji jezivog zločina u Bihaću: Namjerno vozilom usmrtio pješaka i poručio - osvetio sam se brate

1
A. Kapo
Detalji jezivog zločina u Bihaću: Namjerno vozilom usmrtio pješaka i poručio  - osvetio sam se brate
Foto: Društvene mreže / Objavljena navodna prepiska

Istraga o teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u petak oko 17.40 sati dogodila u naselju Privilica kod Bihaća u kojoj je život izgubio Elvis Bajramović (33), dobila je neočekivan preokret i epilog.

Podsjetimo, Bajramović je s teškim povredama prevezen u Kantonalnu bolnicu "Dr. Irfan Ljubijankić", gdje je u subotu, 1. jula, nažalost, preminuo.

Isprva se smatralo da je Bajramovića automobilom udario Irman Žerić (26), ali se ubrzo klupko nezapamćenog zločina počeo odmotavati.

Taekwondo savez BiH se pohvalio: 'Najtrofejniji smo olimpijski sport u državi'

Taekwondo savez BiH se pohvalio: 'Najtrofejniji smo olimpijski sport u državi'

Ovaj mučni slučaj šokirao je i najiskusnije istražioce te je u međuvremenu utvrđeno da se zapravo radi o - ubistvu! No, krenimo redom.

Zvanične informacije

Bahrudin Dželalgić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK), navodeći incijale nastradalog i vozača, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba da je u petak u 17.40 sati ovaj slučaj prijavljen kao saobraćajna nesreća.

"I. Ž. se sumnjičio da je vozilom Fiat Stillo udario pješaka E. B., koji je zadobio teške povrede. Tokom istrage tužilac je okvalifikovao slučaj kao krivčno djelo ubistvo u pokušaju. Budući da je oštećeni u međuvremenu preminuo, krivično djelo je ponovo prekvalifikovano kao ubistvo", pojasnio je Dželalagić.

Nastradali Elvis Bajramović

On je potvrdio za portal Radiosarajevo.ba da je osumnjičeni uhapšen.

"Nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenim krivičnom djelu, bit će predat Kantonalnom tužilaštvu USK na dalje postupanje. Također, naređena je i obdukcija tijela žrtve koja bi trebala biti obavljena u toku dana", precizirao je Dželalagić.

Lokalni mediji su objavili strašnu prepisku, koja se navodno desila između Žerića i još jedne osobe u kojoj se on nedugo nakon zločina hvali da se osvetio tako što je namjerno udario nesretnog Bajramovića.

"Osvetio sam se brate. To je to", napisao je Žerić, a na pitanje druge osobe "šta je to bolan", odgovorio je:

"Udario Ekija autom, on pjehe išao. Svega mi. Kraj priče brate. Morao sam se osvetiti i to je to". 

Strašne poruke

Autentičnost ove prepiske za sada nije zvanično potvrđena.

"To će biti predmet istrage", kratko je dodao Dželalagić.

U međuvremenu su se na društvenim mrežama pojavile i mnogobrojne reakcije ogorčenih Bišćana.

"U Bihaću je jutros preminuo Elvis Bajramović kojeg je Irman Žerić namjerno udario autom zbog nekih nesuglasica koje su imali. Nakon što ga je udario poslao je ovu poruku prijatelju. Zamislite kakav monstrum morate biti da ovo uradite?", naveo je jedan građanin.

Da tragedija bude veća, iza Elvisa Bajramovića su ostali supruga i dvoje maloljetne djece.

"U kakvom svijetu živimo kad su na red došle ovakve osvete? Molim vas da objavite ovo. Ovo su strašne poruke i saznanja kakve se stvari dešavaju oko nas i nadamo se da će nadležni brzo poduzeti sve stvari, potvrditi autentičnost, i učiniti da se ovakve stvari preveniraju i više ne dešavaju", objavili su lokalni mediji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije