Novi detalji optužnice protiv braće Vranješ: Ognjen polomio rebra djevojci

0
Radiosarajevo.ba
Novi detalji optužnice protiv braće Vranješ: Ognjen polomio rebra djevojci
Arhiv / Stojan i Ognjen Vranješ

Protiv poznatih banjalučkih fudbalera Ognjena i Stojana Vranješa potvrđena je optužnica zbog napada na mladića i djevojku, koji se desio 2020. u Robnoj kući „Boska“ u Banjoj Luci.

Stojan je kapiten FK Borca, dok se njegov brat ponovo vratio u fudbalski klub AEK.

Prema saznanjima Srpskainfo, početak suđenja braći Vranješ zakazan je za 13. septembar.

Braća Vranješ su 20. juna prošle godine oko 1.50 napali Dušana Komljenovića i njegovu djevojku Anju Trtić, u objektu robne kuće „Boska“.

Napad na stepenicama

Sve se dešavalo nakon što su krenuli da izlaze iz restorana „Agape“. Sukob se desio na drugom spratu robne kuće, na vrhu pokretnih stepenica, koje vode na prvi sprat.

"Tada je Ognjen Vranješ fizički napao Komljenovića i Trtić, koji su se nalazili na vrhu pokretnih stepenica. Ognjen je Komljenovića udario šakom u glavu, u predjelu lica, i tako mu izbio dva zuba", navedeno je u optužnici u koju je Srpskainfo imala uvid.

Od siline udarca Komljenović se skotrljao niz stepenice i završio na prvom spratu.

"U tom trenutku Trtić je krenula prema Ognjenu, ali ju je on odgurnuo od sebe. Ona je zatim pala niz pokretne stepenice i otkotrljala se do prvog sprata", precizirano je u optužnici.

Usljed pada ona je zadobila teške tjelesne povrede u vidu krvnog podliva na lijevoj strani grudnog koša sa prelomom sedmog i osmog rebra.

Nastavak napada

Međutim, ni nakon toga braća Vranješ se nisu smirila.

"Ognjen je zatim sišao niz iste stepenice i ponovo fizički napao oštećenog Komljenovića, a u napadu mu se tada pridružio i Stojan Vranješ", piše u optužnici.

Stojan je prišao s leđa i boka oštećenom mladiću i jednom ga uradio u predjelu glave i vrata.

Osim toga, on je noktima šake grebao po vratu Komljenovića i na taj način mu nanio dodatne povrede.

Prema ovim navodima optužnice, Ognjen Vranješ se tereti da je počinio krivična djela teška tjelesna povreda i tjelesna povreda, a Stojan je optužen za nanošenje tjelesnih povreda.

Banjalučko okružno tužilaštvo krivicu braće Vranješa dokazivaće saslušanjem pet svjedoka i pet vještaka, te izvođenjem velikog broja materijalnih dokaza.

Vještaci

Tokom istrage utvrđeno je da povrede koje su zadobili Komljenović i Trtić odgovaraju kako su oni naveli, te kako je precizirano u optužnici.

Prema izjavi oštećenih, te izjavi sudskih vještaka, dolazi se do zaključka da su oni saglasni oko nastanka povreda.

Vještak je izjavio da povrede koje je zadobila Trtić odgovaraju padu tijela na stepenice, kao i da izbijanje zuba kod Komljenovića može nastati od udarca šakom u glavu.

Takođe je izjavio i da su povrede na lijevoj strani vrata Komljenovića nastale hvatanjem i stiskanjem šakom i grebanjem noktima po koži vrata.

Prema saznanjima Srpskainfo, Komljenović je stavio prijedlog za krivično gonjenje osumnjičenih.

Dušan Komljenović je sin bivšeg direktora Geodetske uprave Republike Srpske, Miloša Komljenovića.

Nakon što se desio napad, oglasila se i Policijska uprava Banjaluka, te su naveli da je u napadu učestvovala još jedna osoba, ali se ona nije našla na optužnici.

Do pet godina zatvora

Ognjenu Vranješu je na teret stavljeno da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda, a prema krivičnom zakoniku, ko drugog teško tjelesno povrijedi ili mu zdravlje teško naruši kaznit će se kaznom zatvora od jedne do pet godina.

Stojanu i Ognjenu je na teret stavljeno i djelo tjelesna povreda. Prema zakonu, ko drugoga tjelesno povrijedi ili mu naruši zdravlje, kazniće se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije