Detalji obračuna na Jahorini: Poznato ko je ranjen, policija traga za napadačem

1
Radiosarajevo.ba
Detalji obračuna na Jahorini: Poznato ko je ranjen, policija traga za napadačem
Foto: Arhiv / Ilustracija

Obračun na Jahorini završio je ranjavanjem. Kako saznaje ATV ranjen je Banjalučanin Saša Bilić u koga je pucao Paljanin za kojim se još traga.

Bilić je zadobio povrede potkoljenice i smješten je u bolnicu "Srbija", nije životno ugrožen.

Nezvanično, pucnjavi je prethodila svađa i to zbog djevojke. Iz bolnice kažu da je ranjenom muškarcu metak i dalje u nozi i da slijedi operativni zahvat.

"Radi se u ustrelnoj rani lijeve potkoljenice. Pacijent je stabilan i nije životno ugrožen. U principu njemu će trebati operativno liječenje pa će najverovatnije liječenje nastaviti u UKC Banjaluka. Urađena je imobilizacija noge i zaustavljeno je krvarenje. Došlo je do preloma kosti uslijed ranjavanja i treba to sad sanirati operativnim putem", kazao je Marko Kovačević, šef Urgentnog bloka JZU bolnica "Srbija".

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, potvrdili su da im je sinoć prijavljeno da je došlo do upotrebe vatrenog oružja u ugostiteljskom objektu na Jahorini i da je jedna osoba povrijeđena. Uviđaj je trajao nekoliko sati.

"Policijskoj upravi noćas oko pola 3 prijavljeno je da je u ugostiteljskom objektu na Jahorini došlo do upotrebe vatrenog oružja u kojem je jedno lice povrijeđeno. Lice je primljeno u Dom zdravlja Pale, a zatim transportovano u JU Srbija gdje mu je ukazana ljekarska pomoć. Policijski službenici vrše uviđaj na licu mjesta, obavješten je tužilac OJT Istočno Sarajevo i u toku je preduzimanje svih mjera i radnji na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela", izjavila je Vesna Stokanović, portparol PU Istočno Sarajevo.

Očevici pred kamere nisu htjeli. Kažu čula se buka i galama i onda je nastao haos. Policija je kažu pretražila svaki pedalj. Kafići su opkoljeni, a sobe pregledane. Ipak, napadač se navodno odmah nakon pucnjave dao u bijeg.

Za njim se još traga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije