Detalji o sukobu navijača: Uhapšene 22 osobe, među njima i državljani Hrvatske

Radiosarajevo.ba
Detalji o sukobu navijača: Uhapšene 22 osobe, među njima i državljani Hrvatske
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Brzom i odlučnom intervencijom policijskih službenika PU Široki Brijeg, Specijalne policije MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona (ZHK) i Jedinice za sigurnost cestovnog prometa MUP-a ZHK spriječen je incident većih razmjera.

Navodi se ovo u saopćenju policije u kojem su dali više detalja o navijačkom sukobu koji se zbio u BiH.

Naime, dana 12. septembra, oko 22.10 sati, policijski službenici PU Široki Brijeg došli su do saznanja da se u dijelu grada, na lokalitetu Brijeg, okupila veća skupina nepoznatih osoba, od kojih je dio s kapuljačama na glavama, a za koje su postojala saznanja da je riječ o navijačima GNK Dinamo, pripadnicima navijačke skupine „Bad Blue Boys“, koji su došli u Široki Brijeg s namjerom da izazovu fizički sukob s navijačima NK Široki Brijeg, pripadnicima navijačke skupine „Škripari“.

"Odmah potom na navedeni lokalitet upućen je veći broj policijskih službenika uniformirane i kriminalističke policije PU Široki Brijeg i Postrojbe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a ŽZH, a ubrzo potom i Specijalna policija MUP-a ŽZH.
Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici zatekli su veću skupinu mlađih muških osoba s drvenim letvama i kamenjem u rukama.

Policijski službenici istima su izdali zapovijed da odlože letve i kamenje i pođu s njima nakon čega je dio pripadnika skupine pobjegao u obližnju šumu", navode iz MUP-a.

Ukupno (22) osobe, od kojih 19 državljana Republike Hrvatske i 3 BH državljanina, postupile su po naredbe te su privedene u službene prostorije PU Široki Brijeg gdje je nad njima izvršena prekršajna obrada nakon koje su im uručeni prekršajni nalozi – za počinjene prekršaje protiv javnog reda i mira (tuča, zapriječena novčana kazna od 400,00 KM) izrečene su im novčane kazne koje su isti odmah i platili, nakon čega su HR državljani u pratnji policije prepraćeni do graničnog prijelaza s RH u mjestu Gorica a BH državljani pušteni na slobodu.

Policijski službenici poduzimaju daljnje mjere i radnje u cilju identificiranja i sankcioniranja ostalih počinitelja prekršaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije