Detalji nesreće na Ilidži: Povrijeđene zbrinjavale tri ekipe Hitne pomoći

0
Radiosarajevo.ba
Detalji nesreće na Ilidži: Povrijeđene zbrinjavale tri ekipe Hitne pomoći
Foto: Hitna pomoć KS / Mjesto nesreće

Na Ilidži se danas u poslijepodnevnim satima desila saobraćajna nesreća u kojoj je povrijeđeno šest osoba.

Ovaj događaj u kojem na sreću niko nije smrtno stradao, pokazao je da građani Kantona Sarajevu imaju spremne i uigrane jedinice za "specijalne namjene".

"Ekipa Hitne pomoći KS po dolasku na mjestu nesreće započinje sa trijažom unesrećenih, a zbog većeg broja povrijeđenih, u Call Center JU ZHMP KS upućuju zahtjev za pomoć dodatnih ekipa. Za kratko vrijeme, povrijeđene iz saobraćajne nesreće zbrinjavale su tri ekipe Zavoda Hitne medicinske pomoći Kantona Sarajevo (JU ZHMP KS)", opisali su iz Hitne pomoći KS.

S obzirom da jednog od povrijeđenih, zbog oštećenosti vozila nisu mogli izvući, u pomoć se odazvala i ekipa Profesionalne vatrogasne brigade KS. Zahvaljujući obučenosti i opremljenosti vatrogasaca, ekipa Hitne pomoći vrlo brzo došla je do povrijeđenog.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova KS obezbjedili su mjesto nesreće i neometan rad ekipa, a nakon pružanja hitne medicinske pomoći i zbrinjavanja unesrećenih na mjestu nesreće, obezbjedili su siguran i brz prolaz naših ekipa na putu do bolnice.

"Združenom i koordinisanom akcijom pomenutih službi, šest povrijeđenih iz saobraćajne nesreće predato je na KCUS na daljnu dijagnostiku i tretman.

Povrijeđenim želimo brz i uspješan oporavak, a našim "specijalicima" veliko bravo na uspješno odrađenoj intervenciji", poručili su iz Hitne pomoći KS. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije