Detalji nesreće na autoputu Jošanica-Podlugovi u kojoj su povrijeđene tri osobe

Fena
Detalji nesreće na autoputu Jošanica-Podlugovi u kojoj su povrijeđene tri osobe
Foto: Radiosarajevo.ba / Radiosarajevo.ba / Arhiv

U saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila u mjestu Svrake (smjer Vogoća - Podlugovi) na autoputu Jošanica-Podlugovi tri osobe su zadobile teže, a jedna lakše tjelesne povrede.

Do nesreće je došlo kad je automobil 'alfa-romeo' registarskih oznaka E82-K-573, kojim je upravljala A.T. (1985.) iz Sarajeva, skrenuo u lijevu stranu i udario u metalnu ogradu autoputa. Nakon toga udario je u "passat" registarskih oznaka M92-T-212, kojim je upravljao S.T. (1980.) iz Sarajeva.

Dvije osobe teško povrijeđene u udesu na autoputu Sarajevo-Zenica

U toj saobraćajnoj nesreći teže tjelesne povrede zadobili su vozač 'alfa-romeo" A.T., te putnici iz navedenog vozila A.Z. (2007.) i K.Z. (2012.), koji su  nakon ukazane ljekarske pomoći zadržani u Općoj bolnici 'Prim. Dr. Abdulah Nakaš'.

Lakše tjelesne povrede zadobio je vozač automobila "passat" S.T., koji je pušten na kućno liječenje nakon ljekarske pomoći u Općoj bolnici 'Prim. Dr. Abdulah Nakaš'.

Kako navode iz MUP-a KS, o tome je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, koji nije izišao na mjesto događaja, a uviđajne radnje obavili su policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, uz angažiranje sudskog vještaka saobraćajne struke.

Saobraćaj auto-putem Jošanica-Podlugovi bio je u potpunosti obustavljen do subote u 02.30 sati.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentiranju saobraćajne nesreće, koja se dogodila sinoć oko 19.30 sati na kolovozu auto-puta Jošanica Podlugovi. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije