KS / Požar u Vogošći: Zapaljena imovina člana Nadzornog odbora JP Ceste FBiH

01. 09. 2018. u 14:29:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 159

U požaru koji je sinoć u 00.20 sati izbio u vogošćanskom naselju Blagovac zapaljena je imovina Harisa Jašarevića, člana Nadzornog odbora JP "Ceste FBiH".

Povrijeđenih u požaru nije bilo, ali je izgorjela Škoda Octavia, druga Škoda je oštećena, dok se plamen proširio i na kuću porodice Jašarević, izvještava Avaz.

Požar su ugasili sarajevski vatrogasci, a policija je danas obavila uviđaj.

Ispred kuće u Vogošći gorjela dva vozila

"Slučaj ću prijaviti kao pokušaj ubistva mene i moje familije. To sam rekao i operativcima. Dogodilo se to dvadeset minuta iza ponoći. Supruga i naše dvoje malodobne djece su spavali, a ja sam taman legao, kada je pas zalajao. To nam je i spasilo život. Kuća je već bila puna dima i ipak smo uspjeli djecu izvući navrijeme", kazao je Haris Jašarević za Avaz.

Prema njegovim riječima, nadzorne kamere snimile su dvojicu muškaraca, jedan je bio pored vozila koje je zapalio Molotovljevim koktelom, a drugi ga je čekao u automobilu.

"Nema sumnje da je sve povezano s krivičnom prijavom koju sam podnio protiv više osoba zbog kriminala u Cestama Federacije BiH. Imaju nadležni koji će to utvrditi", kaže Jašarević, dodavši da automobil nije bio kasko osiguran.

NEMA KOMENTARA